“Енергетична стійкість через чисту енергію” — в громаді стартували Дні Сталої Енергії

Традиційні заходи з енергозбереження нині актуальні, як ніколи. В умовах повномасштабної війни, постійних обстрілів української енергетики, частих аварійних та планових вимкнень електрики, маємо постійно дбати про економію та енергобезпеку.

Отож з 16 по 20 вересня в Хмельницькій міській громаді триватимуть Дні Сталої Енергії.

Цьогоріч гасло кампанії:Енергетична стійкість через чисту енергію”. Протягом тижня фахівці відділу енергоменеджменту Хмельницької міської ради інформуватимуть мешканців громади про сучасні способи економного та ефективного використання енергії. Особливу увагу приділять відновлюваним джерелам енергії в контексті загальноєвропейської політики боротьби зі зміною клімату.

Зокрема інформуватимуть про Програму ЕнергоДІМ, що реалізується Фондом енергоефективності. Ця програма надає можливість ОСББ отримати гранти для часткової компенсації витрат на енергоефективні заходи в багатоквартирних будинках. Грант покриває до 70% вартості заходів/робіт залежно від обраного пакету: “Легкий” або “Комплексний”.

Фонд енергоефективності, підтриманий державним бюджетом, Європейським Союзом та урядом Німеччини, надає безповоротну фінансову допомогу, що суттєво знизить витрати на комунальні послуги, а також сприяє зменшенню викидів парникових газів та підвищенню енергоефективності в Україні. Детальніше: https://eefund.org.ua/energodim/

Також діє програма ГрінДІМ, яка відшкодовує витрати на встановлення сонячних електростанцій (СЕС) і теплових насосів для ОСББ. Фонд енергоефективності покриває 70% вартості обладнання (до 1 млн грн на СЕС та до 2 млн грн — на теплові насоси). Детальніше: https://eefund.org.ua/greendim/.

Міська рада також підтримує ОСББ за допомогою Програми підтримки ОСББ Хмельницької міської територіальної громади на 2023-2026 роки: ЕнергоДІМ: відшкодування до 20% вартості обладнання та матеріалів, ГрінДІМ: відшкодування до 30% вартості СЕС, але не більше 300 тис. грн.

За інформацією Хмельницької міської ради

Back to top button