Безповоротний грант від JERU

Представники малого, середнього та мікробізнесу, які зазнали втрат внаслідок повномасштабної війни, можуть отримати грант для відновлення та розвитку своєї діяльності. Грошову допомогу пропонують представники консорціуму організацій JERU (Спільне реагування на надзвичайні ситуації в Україні міжнародних неурядових організацій Welthungerhilfe та Concern Worldwide).

Для малого та середнього бізнесу Хмельницької тергромади пропонують 800 тисяч гривень. А для мікробізнесу — 50 тисяч. Грантова програма доступна як для місцевих підприємців, так і для вимушених переселенців.

Програма була започаткована двома неурядовими організаціями Німеччини і нині вже працює на Хмельниччині, Тернопільщині, Сумщині та Полтавщині. Нею вже скористалися до 50 зацікавлених осіб. Мета програми — сприяння створенню нових робочих місць або збереженню існуючих шляхом надання фінансової допомоги малому та середньому підприємництву, яке постраждало внаслідок війни, у Сумській, Полтавській, Хмельницькій та Тернопільській міських територіальних громадах. Запропоновані в межах конкурсу бізнес-ідеї повинні бути реалістичними та стійкими для відновлення або розширення, мати позитивний вплив на громади, відповідати екологічним стандартам, демонструвати попит на продукцію або послуги на місцевому ринку, зберігати або створювати нові робочі місця, зокрема для внутрішніх переселенців, жінок, людей з інвалідністю, ветеранів та інших вразливих категорій, підтримувати вразливі верстви населення та мати жінок серед засновників або в керівному складі підприємства.

Жанна Бойчук

Back to top button