Безкоштовний шанс стати майстром фешн-індустрії

У Хмельницькому у рамках проєкту “Fashion Training Center: точка зростання для професіоналів” запроваджують безкоштовні курси з сучасної швейної майстерності для підвищення кваліфікації як професіоналів галузі, так і новачків, зокрема й підлітків.

Хмельницький є одним із найбільших центрів швейної індустрії України. Тому природно, що увага до галузі постійна, і її стратегія: бути на рівні сучасних вимог до фешн-індустрії.

Участь в цій ініціативі є чудовою можливістю поглибити та розширити базові знання з конструювання одягу в САПР Julivi, навчитись створювати цифрові моделі одягу в Clo 3D, організовувати роботу технологічного виробництва та просувати бренди у соціальних мережах. Навчання пропонують підліткам від 14 до 17 років. А також молоді віком від 18 до 35 років. Цикл занять впроваджують представники громадської організації “Агенція сталого розвитку “АСТАР” в межах програми USAID “Мріємо та діємо”, яка виконується IREX. Зареєструватись можна на сайті Агенції сталого розвитку. Прийом заявок триває до 20 жовтня.

Навчання буде відбуватися офлайн, — розповіла менеджерка проєкту “Fashion Training Center” — доцентка Хмельницького національного університету, кандидатка технічних наук, яка займається підготовкою конструкторів у проєкті, Галина Швець. — Курс навчання триватиме три місяці.

Для молодих людей 18-30 років ми підготували кілька напрямків навчання. Для цього розділимо цих людей на дві групи. В одній здобуватимуть кваліфікацію в швейній галузі з нуля. Для них діятимуть три напрямки: швачки, конструктор одягу (рівень “новачок”), а також SММ у швейній галузі.

Інша група — це молоді люди, які підвищуватимуть свою кваліфікацію. Для них ми пропонуємо чотири напрямки навчання: конструктор одягу зі знанням SММ в автоматизованій системі САПР Julivi, конструктор одягу PRO SММ, який проєктуватиме тривимірні моделі і працюватиме в системі Julivi Clo3D та Clo 3D, також є технолог швейного виробництва і SММ швейного бізнесу.

Для дітей ми сформували програму з п’яти модулів: профорієнтація, фінансова грамотність, основи бізнесу та підприємництва, швейна справа. Навчання безкоштовне, офлайн”.

Нагадаємо, 29 лютого цього року в приміщені музею “Історія та сучасність техніки” ХНУ відбулося святкове вручення сертифікатів випускникам першого набору Fashion Training Center. У цілому вручили вже понад 100 сертифікатів 82 випускникам, оскільки деякі спромоглися пройти 2, 3 і навіть 4 модулі одночасно. Проєкт передбачав реалізацію гнучких тренінгових програм за такою методикою: експрес-модулі тривалістю чотири місяці кожен, в які входило теоретичне навчання, самостійна практична робота і практична робота на виробничих потужностях підприємств Podillia Fashion Cluster. Отож навчання триває.

Тетяна Руса

Back to top button