Двоє дівчаток і двоє хлопчиків

Саме настільки у День 593-ї річниці м. Хмельницького поповнилась майже 280-тисячна міська громада.

Чотири родини хмельничан стали щасливішими у День міста, бо у них з’явилося поповнення. Одна з дівчаток народилась у сімʼї військовослужбовців. З цієї нагоди щасливих матусь привітав у міському перинатальному центрі мер Олександр Симчишин.

Традиційно привітав родини, в яких народилися дітки на День міста. Акція символічна. Для нас всіх — це надія на майбутнє, стимул для боротьби заради цих дітей. На жаль, все менше українців наважуються народжувати у час війни. Кожен хоче, щоби його дитина росла в мирній країні, щоби був поруч батько, щоби можна було спокійно спати вночі без тривог і обстрілів. Але ті, хто народжує зараз, заслуговують поваги! Дякую, що берете на себе відповідальність за майбутнє родини, міста, країни. Дякую, що не боїтеся труднощів. Українців має бути багато! Дякуємо захисникам за ці маленькі життя!”, — повідомив міський голова.

Загалом від початку 2024 року в Хмельницькому народилося 1173 дитини. Демографи зауважують, що в Україні впав показник народжуваності. Основною причиною вважають початок повномасштабної війни в Україні. За даними Міністерства юстиції, в Україні у 2023 році народилось понад 180 тисяч дітей. Це майже на третину менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Найбільше маленьких українців з’явилися на світ у Києві, а найменше — на Херсонщині, хоч це традиційно багатодітний край. Вперше побачили світ на Хмельниччині трохи більше семи тисяч малюків.

Тетяна Руса

Back to top button