“Планета”: яке майбутнє споруди в центрі міста?

Агенція розвитку Хмельницького” організувала 2 жовтня громадські обговорення з напрацювання концепції будівлі кінотеатру “Планета”. Вони пройшли у форматі світового кафе. Організатори зібрали понад 35 учасників з різних середовищ і сфер. Це громадські організації, бізнес, освіта, культура тощо.

Тож якою має бути відома всім хмельничанам і гостям міста споруда в самому його центрі? Яку користь матиме для громади?

Протягом трьох годин активних дискусій учасники визначали та озвучили найактуальніші думки та пропозиції щодо можливого використання приміщення. Також у процесі роботи в групах обговорили доцільність пропозицій, їх актуальність, важливість для громади. Наступним етапом планується проведення опитування містян через онлайн ресурси задля розуміння суспільної думки з приводу концепції будівлі кінотеатру “Планета”, — кажуть в “Агенції розвитку Хмельницького”.

На Фейсбук-сторінці “Агенції” ми прочитали один із коментарів. Так, Валентина Гесаль, лікарка, директорка Хмельницького центру ПМСД №1, волонтерка пропонує: “Будівля “Планети” — візитівка нашого міста. Багато гостей міста вважають її ратушею. Дуже хотілося б, щоби залишили на першому поверсі магазин з сувенірами та вишиванками. Глядацькі зали можна використовувати для різних заходів. Я б взагалі пропонувала туди перенести наш Щодня Хмельницький. Туристично-інформаційний центр ТІЦ і музей міста, хоча знаю, що такий має колись бути на Свободи”.

В “Агенції розвитку Хмельницького” просять стежити за оновленнями на сторінці у Фейсбуку, а також писати власні ідеї в коментарях. Детальніше буде трохи згодом: результати опрацьовуються.

Жанна Бойчук

Back to top button