У громаді відзначили кращі колективи освітніх закладів

З нагоди професійного свята — Дня учителя у департаменті освіти та науки міської ради підбили підсумки конкурсу “Кращі колективи закладів освіти Хмельницької територіальної громади в 2024 році”. Про це йдеться в повідомленні освітнього департаменту.

З початком повномасштабної війни українські вчителі перестали бути для учнів лише помічниками та наставниками. Вони намагаються врятувати знання та мотивацію дітей, водять їх у сховище і заспокоюють під час тривоги, листуються зі своїми учнями, які тепер на війні. І чітко знають власне завдання зберегти покоління, яке надалі формуватиме майбутнє України.

Важливо й мотивувати педагогів, підвищувати престиж педагогічної професії, виявляти творчий потенціал та визнання професійної діяльності. Тож за підсумками конкурсу, в номінації “Кращий колектив закладу загальної середньої освіти Хмельницької міської тергромади” переможцями стали: ліцеї №2, 4 ім. Павла Жука, 7, початкова школа №4.

У номінації “Кращий колектив закладу дошкільної освіти Хмельницької міської тергромади” визнано кращими ЗДО №1 “Капітошка”, 24 “Барвінок”, 55 “Намистинка” та 57 “Перлинка”.

У номінації “Кращий колектив закладу професійної (професійно-технічної) освіти Хмельницької міської тергромади” відзначені як кращі ДНЗХмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг” та ВПУ №25 м. Хмельницького.

Вітаючи освітян з професійним святом, міський голова Олександр Симчишин справедливо наголосив: “Кожного українського Героя виховав український вчитель. Ми пишаємося досягненнями колективів-переможців конкурсу, інноваційними підходами до навчання та вмінням надихати учнів навіть у найтемніші часи. Ви — справжні герої нашого часу, які своєю щоденною працею наближають перемогу України”.

Вікторія Катрич

Back to top button