Тенісний стіл — як інвестиція у здоров’я дітей

Як спорт у школі впливає на дітей? Спорт відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні фізичного, психічного та соціального здоров’я учнів. Залучення дітей до регулярної фізичної активності з раннього віку сприяє розвитку корисних звичок, що зберігатимуться протягом усього життя.

Серед видів спорту, що добре інтегруються в шкільне життя, виділяється настільний теніс. Адже для нього не потрібно великої площі чи дорогий інвентар, лише спеціальний стіл, ракетки та м’ячики. Ним можуть займатися і молодші, і старші учні, і дівчатка, і хлопчики, навіть вчителі.

Нещодавно 22 заклади загальної середньої освіти громади поповнилися новими тенісними столами. У перервах між уроками діти мають можливість пограти в улюблену гру, порухатися, зарядитися енергією та з користю провести час. Бо настільний теніс об’єднує учнів, допомагає долати бар’єри спілкування, розвиває спритність, швидкість реакції та стратегічне мислення. Цей вид спорту вчить дітей концентруватися, приймати швидкі рішення і бути відповідальними за свої дії на полі. Теніс також покращує загальну фізичну підготовку та витривалість. У грі діти вчаться перемагати, приймати поразки й ставати сильнішими.

Цей проєкт, у межах програми “Бюджет участі”, був запропонований депутатом Хмельницької міської ради Ігорем Галкіним та отримав підтримку громади, ставши одним із переможців. Завдяки цьому вдалося виділити 349 410 грн на його реалізацію.

Кожен тенісний стіл — це, хоч і невелика, інвестиція у здоров’я наших дітей”, зазначають у департаменті освіти і науки Хмельницької міської ради.

Жанна Бойчук

Back to top button