Виконком: які зміни внесли до бюджету громади

Під час засідання виконкому Хмельницької міської ради, що відбулося 10 жовтня, розглянули 78 питань порядку денного. Головна тема — зміни до програми підтримки Сил оборони та бюджету-2024 міської територіальної громади. Про найважливіше проінформував міський голова Олександр Симчишин.

Додали кошти на підтримку Сил оборони — субвенції, які ми напряму перераховуємо військовим частинам, кошти на виконавчий комітет для придбання FPV-дронів, квадрокоптерів, РЕБ, РЕР тощо. Отже, додатково на сферу оборони виділили 38 млн грн. Тут зокрема, 23 млн грн на пряму підтримку Сил оборони, 10 млн грн — виплати військовим і родинам полеглих”, — зазначив міський голова.

Щодо соціальних програм, 22 млн грн учасники засідання додатково передбачили на укриття в закладах освіти. За словами Олександра Симчишина, найближчим часом вже запрацюють готові укриття в школах №№13 та 19, а до кінця року заплановано завершити будівництво укриття у ДНЗ №23, тривають роботи у школі №12. Додали кошти на продовження будівництва укриття в Шаровечківській школі, ДНЗ №18 та школі №6. Також прийняті кілька рішень про відшкодування вартості генераторів бізнесу та генераторів для освітніх закладів.

Для старту і стабільного проходження опалювального сезону 15 млн грн з міського бюджету додатково виділять КП “Хмельницьктеплокомуненерго”, 10 млн грн — для КП “Хмельницькводоканал”.

На виконання освітніх програм 105 учасників російсько-української війни отримують 50% компенсації оплати навчання у хмельницьких ВНЗ. Щодо інших соціальних програм, додатково виділені кошти на матеріальну допомогу пільговим категоріям громадян.

172 хмельничани отримають матеріальну допомогу на понад 1 млн 800 тис. грн. Серед них — 12 родин полеглих на понад 300 тис. грн. 36 військових на реабілітацію на понад 550 тис. грн, 86 діючих військових на понад 600 тис. грн і два домогосподарства, що постраждали від атак російської недодержави на понад 70 тис. грн”, — повідомив Олександр Симчишин.

Внесені зміни до функціонування громадського транспорту. Йдеться про маршрути №№28 і 28А. Там працюватиме збільшена кількість великогабаритних автобусів. Це покращить сполучення Лезневого, Виставки, Центру, Гречан.

Ольга Озерна

Back to top button