Другий благодійний ярмарок для прикордонників

Зібрати 150 тисяч гривень для випускників-прикордонників, які виконують бойові завдання на півночі нашої держави – така мета благодійного ярмарку, який відбувся в неділю, 13 жовтня, у парку ім. М.Чекмана і Хмельницькому.

Це друга за рік доброчинна акція для захисників кордонів України. Перший ярмарок, приурочений до Дня прикордонника, відбувся в парку 30 квітня. За словами однієї з організаторок Олександри Кондратюк, курсантки Національної академії держприкордонслужби України ім. Б.Хмельницького, планували влаштувати другий ярмарок до Дня захисників і захисниць України, але тоді підвела погода, отож вирішили перенести на середину жовтня. І справа вдалася. Сотні містян прийшли в парк, щоб підтримати захисників українського кордону і взяти участь у різноманітних заходах, які підготували курсанти академії.

Для цього ярмарок поділили на десять тематичних локацій. На них продавали сувеніри, зокрема розмальовані бойові гільзи, які “йшли” з аукціону. Ці гільзи розмалювала сестра нашого прикордонника, який повернувся з місць бойових дій, а саме з Бахмутського напрямку, і зараз на реабілітації. Він сам запропонував їх і надав для нашого збору”, розповіла Олександра Кондратюк. Одну з гільз виграли подруги-курсантки Вероніка Дмитришина і Таїсія Богон. “Вероніка прибула з Маріупольського загону, я — з Харківського. Тому ця гільза для нас дуже символічна, і ми хотіли, щоб вона потрапила саме до нас у руки, бо ми захищали, і всі наші друзі захищають. Це для нас символ незламності, яким стали наші прикордонники, котрі вказали правильний шлях для російського корабля. Для нас велика честь, що гільза буде в нас. Ми вже поділимо її якось між собою”, каже Таїсія. Показали на ярмарку і бойові трофеї, які з Донеччини привіз один із прикордонників.

Перукарську майстерність продемонструвала на ярмарку курсантка Софія Соколовська, яка залюбки робила зачіски наймолодшим хмельничанкам. Хітом модних зачісок стали декоративні прикраси — вплетені у волосся канекалони, штучні волокна високої якості, максимально наближені до натуральних волоссю, а також кільця та кольорові стрічки.

За зібрані кошти організатори планують закупити транспорт і амуніцію для прикордонників. Втім, збір коштів не завершився і триває онлайн до 20 жовтня. До речі, під час весняного ярмарку і донатів онлайн зібрали 105 тисяч гривень. На ці кошти допомогли двом підрозділам випускників академії. Першому підрозділу закупили третій мавік, для іншого — десять акумуляторів для мотороли.

Вікторія Катрич

Back to top button