На ярмарку в Пирогівцях збирали кошти для Сил оборони

Понад 35 тисяч гривень наторгували та надонатили на першому осінньому ярмарку в Пирогівцях — центрі старостинського округу Хмельницької міської тергромади.

До округу, окрім центральних Пироговець, входять села Прибузьке, Пархомівці та Бахматівці. Усі населені пункти — приміські, і чимало місцевих мешканців є підприємцями, працюють у Хмельницькому, і такі благодійні акції для представників малого і середнього бізнесу вже традиційні. А ось у Пирогівцях доброчинна акція цієї осені відбулась вперше, і готувались до неї й мешканці, й колективи місцевих закладів освіти та центр культури і дозвілля. А ще постійним організатором громадських акцій у Пирогівцях є потужний місцевий волонтерський центр.

На ярмарку не лише продавали продукцію, а й влаштували свято для мешканців округу з концертом та пригощаннями. Загалом побували на ярмарку понад 600 відвідувачів: і щось купили, і набрались позитиву від святкової програми культармійців. За словами старости округу і Володимира Чернюка, у ярмарку взяли участь понад 50 місцевих підприємців. “Можна було купити квіти, саджанці, насіння. З харчової продукції, зокрема, цибулю, помідори, яйця, картоплю, живу, копчену, сушену рибу”, — розповів він. А ще традиційно для масового заходу підготували концертні програми аматорські колективи. “Виступали аматорські ансамблі “Мальва” із села Пархомівці й “Калина” з села Пирогівці. Вони співали патріотичні пісні, були ярмаркові вистави. Крім того, ми організували польову кухню, де безкоштовно пригощали людей смаженою картоплею та шурпою. У нас стояла скринька, охочі могли донатити”, — розповів староста. За його словами, вдалось зібрати 35 тисяч гривень для підшефних підрозділів Сил оборони.

У підсумку вирішили також, що на наступний рік облаштують у Пирогівцях ринок, який працюватиме постійно: “Люди просять зробити тут базар. У нашому старостинському окрузі живе понад три тисячі людей. Пирогівці розташовані поряд із трасою, що з’єднує Хмельницький і Вінницю. Крім того, біля неї є й інші прилеглі села, де також люди збувають виготовлену і вирощену власну продукцію. І, відповідно, це ще й кошти для бюджету громади”, — зазначив керівник старостинського округу.

Тетяна Руса

Back to top button