Коли в оселях хмельничан буде тепло?

З 14 жовтня у Хмельницькому розпочинається опалювальний сезон. Щоправда, не для всіх: житлові будинки з централізованим опаленням поки що не обігріватимуть.

Про це МТРК “Місто” повідомив заступник міського голови Хмельницького, директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

За його словами, у зв’язку з похолоданнями, в обласному центрі запустили малі котельні для того, щоб забезпечити опаленням дитячі садочки і медичні заклади-стаціонари.

Опалювальний сезон для всіх інших у Хмельницькому розпочнуть тоді, коли упродовж трьох днів середньодобова температура повітря буде нижча восьми градусів тепла. Теплопостачальне підприємство готове до його старту.

Котельні підготовлені, всі мережі відремонтовані й більшою мірою заповнені водою”, — каже Василь Новачок. У Хмельницькій громаді, як і в усій Україні, економлять енергоресурси, відтак не планують поспішати з початком опалювального сезону.

Кваліфікація працівників і обладнання на котельнях дозволяє за потреби призупиняти подачу теплоносія, тому перебіг опалювального сезону корегуватимуть відповідно до погодних умов.

Жанна Бойчук

Back to top button