Культурний десант у селах міської громади

37 виїзних мистецьких акцій: такий підсумок просвітницького проєкту “День закладу культури у старостинських округах”. Ініціатором проєкту є департамент культури та туризму Хмельницької міської ради.

Презентації, концерти, знайомства з музичними інструментами, виставки літератури, фотоекспозиції, виставки ікон із проєкту “Відродження української ікони X-XX ст.”, художні та хореографічні майстер-класи, дитячі театральні вистави, віртуальні екскурсії містом Хмельницьким тощо…. Таким чином муніципальні колективи, мистецькі школи, бібліотеки, музеї, клубні заклади презентували свої установи у селах старостинських округів та познайомили мешканців населених пунктів громади з творчими колективами Хмельницького, можливостями розкриття здібностей і талантів, різними напрямками мистецького навчання, роботою музеїв, концертних установ та проведенням цікавих заходів у Хмельницькому.

Як розповів директор департаменту культури та туризму Артем Ромасюков, метою проєкту було не лише ознайомлення мешканців сіл з діяльністю міських культурно-мистецьких закладів, а й залучення сільських культармійців, бібліотекарів до спільних заходів, що відбувались у старостинських округах.

Нагадаємо: в результаті реформи децентралізації, яка відбулась 2020 року, частиною міської тергромади стали 24 сільські населені пукти, об’єднані в шість старостинських округів. Водночас такий тривалий десант у сільські центри та заклади культури й дозвілля став оглядом стану закладів культури у селах, аналізу їх діяльності. По-третє, виступи учнів міських мистецьких закладів були й й агітацією для сільських ровесників навчатись у мистецьких школах та студіях.

Проєкт “День закладу в старостинських округах” об’єднав заклади культури та залучив мешканців сіл до мистецького життя громади. І така співпраця триватиме й наступного року, зазначив Артем Ромасюков.

Тетяна Руса

Back to top button