П’ять кроків до здорового харчування

Щоб уникнути руйнівних харчових звичок, важливо змалечку привчати дітей до здорового харчування. Діти, які правильно харчуються, менше схильні до ожиріння, серцево-судинних захворювань та діабету. Збалансований раціон покращує роботу мозку, підвищує концентрацію та увагу, допомагає краще справлятися зі стресом і запобігає розвитку тривожності та депресії. Здорове харчування — це основа не тільки фізичного, а й психічного добробуту дитини, — впевнені в Центрі громадського здоров’я МОЗ України, який за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні та у партнерстві з Національною асоціацією громадського харчування нині впроваджує освітню ініціативу “П’ять кроків до здорового харчування”. Її мета — підвищити обізнаність учасників освітнього процесу про значення здорового харчування для фізичного й психічного розвитку дітей.

100 загальноосвітніх шкіл України стануть майданчиками для поширення знань і формування корисних харчових звичок серед учнів. Проєкт реалізовуватиметься у семи областях України, зокрема й на Хмельниччині, за активної підтримки обласного Центру контролю та профілактики хвороб.

Освітня кампанія “П’ять кроків до здорового харчування” через веселі та цікаві заняття допоможе дітям дізнатися, як робити правильний вибір у їжі та вести активний спосіб життя. Це і презентації, і лекції про здорове харчування, вплив цукру, солі та трансжирів на організм людини. Уже оголошений челендж “Здорова родина — здорове харчування”, де діти в сім’ї готуватимуть здорову страву і виставлятимуть її у соцмережах. Найкращі роботи будуть оцінюватися. Діти зможуть отримати подарунки від обласного Центру контролю та профілактики хвороб.

Кампанія триватиме кілька місяців. Загалом участь у програмі візьмуть 15 навчальних закладів області й Хмельницького зокрема.

Жанна Бойчук

Back to top button