Хмельницькі волонтери відправляють на передову ще два автомобілі

Автомобілі  з потужними дизельним двигуном  та  просторим салоном , в якому можна встановити кулемет або перевозити різні вантажі,  сьогодні особливо потрібні на передовій. Така автівка може легко пересуватися по бездоріжжю і  дозволяє захисникам бути мобільними та швидко реагувати на різні ситуації. Благодійний фонд «Волонтери Поділля», який тісно співпрацює з радою бізнесу міста, з міжнародними партнерами та волонтерами з різних країн,  шукає, купує та  перевозить автомобілі з-за кордону  в Україну. А ще  волонтери збирають кошти на потреби армії, в тому числі й на автомобілі. Головним критерієм є справність авто та доступна ціна.

«Транспортні засоби  –  це те, що вкрай сьогодні необхідно для виконання бойових завдань на фронті. Враховуючи, що автомобілі потрапляють під обстріли і виходять з ладу, потреба в них існує постійно», – каже голова фонду Юрій Смаль. З початку повномасштабного вторгнення «Волонтери Поділля» вже передали на фронт десятки машин. Зараз готують до відправки ще дві.

Один з них  – позашляховик Nissan X-Trail передав для українських військових американець з українським корінням. Волонтери кажуть, чоловік пообіцяв придбати ще декілька таких автомобілів і найближчим часом переправити їх в Україну для потреб армії. Поруч з  «японцем»  – німецький Volkswagen.  Його придбала  для українських бійців місцева косметична компанія.

«Ми запустили свій бізнес після 9 березня і ми поставили перед собою  ціль – зібрати мільйон гривень  на допомогу армії. Спочатку купували солдатам одяг та  взуття – згодом пішли тепловізори та інше військове спорядження. І зараз вже дійшли до того, що можемо дозволити купити  за три тисячі євро автомобіль і передати його військовим. Зараз ми підняли планку і ставимо ціль зібрати на потреби армійців два мільйони», – каже менеджера  компанії Наталя Захарчук.  Обидва автомобілі вже  пройшли діагностику. Фахівці перевірили роботу двигуна, ходової частини та коробки передач, запевнивши, що автомобілі технічно справні і готові до виконання бойових завдань. Volkswagen вже перефарбували з яскравого кольору в колір хакі. Після того як перефарбують інший – передадуть спецпризначенцям.

Ольга Сєргєєва

Back to top button