Хмельницька міська рада підготувала звернутися до Конгресу США із закликом визнати рф державою-спонсором тероризму

Депутати Хмельницької міської ради та міський голова мають намір звернутися до Палати представників та Сенату Конгресу США із закликом визнати РФ державою-спонсором тероризму. Відповідний проєкт рішення з текстом звернення українською та англійською мовами оприлюднений на сайті міської ради.

Депутати від імені міської територіальної громади закликають визнати РФ державою-спонсором тероризму, а її президента – воєнним злочинцем та терористом №1 у світі,  усіх винних посадових осіб РФ притягнути до відповідальності. Хмельницька міська рада наполягає на створенні Спеціального міжнародного кримінального трибуналу для розслідування злочинів РФ проти людства.

“Росія та кремлівські найманці скоїли масові воєнні злочини на території України, особливо у містах Буча, Ірпінь, Бородянка, Гостомель, Маріуполь. Щодня обстрілюються мирні міста та села, знищується інфраструктура, дитячі садочки та лікарні. Жахлива гуманітарна катастрофа у Маріуполі. Тисячі мирних громадян, дітей та сотні поранених українських військовослужбовців, що стали заручниками терориста путіна, перебувають під постійними обстрілами, вмирають від голоду, спраги, поранень, не маючи можливості отримати елементарну медичну допомогу”, – йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що внаслідок російської агресії загинули тисячі цивільних людей, здебільшого жінки, діти та літні люди. Мільйони людей стали біженцями, сотні міст та сіл перетворені на руїни. Усі ці дії, на переконання обранців, мають ознаки цілеспрямованих актів геноциду та тероризму проти Українського народу: “Цілком очевидно, що таким чином керівництво росії намагається реалізувати свою давню мету, спрямовану на знищення незалежної Української держави, країн Європейського Союзу та панування у світі. Закликаємо негайно визнати росію державою, яка підтримує та здійснює тероризм, а владіміра путіна – воєнним злочинцем та терористом! Врятуйте Україну та збережіть Світ!», – наголошується в зверненні.

Back to top button