У Хмельницькому відбулася чергова акцію на підтримку полонених «азовців»

Понад 30  родичів полонених захисників Маріуполя і «Азовсталі» об’єднались у Хмельницькому в групу,  яка ініціює  безстрокові акції  з вимогою звільнити всіх полонених, які перебувають в Оленівській тюрмі на окупованій Донеччині.  До родичів полонених  героїв щоразу приєднуються хмельничани, які вимагають і закликають  містян і всіх небайдужих в Україні та за її межами виходити з плакатами на головні площі міст  з вимогами звільнення захисників України, покарання злочинців, які влаштовують кривавий злочин проти  полонених , порушуючи  їх права і всі міжнародні закони щодо їх утримання і вимагають визнати росію країною терористом і спонсором  міжнародного тероризму. Також активісти і учасники акції поширюють  пости і свої заяви у соціальних мережах.  Все для того, аби швидше повернути захисників додому. «Рідні героїв хочуть привернути увагу міжнародних організацій, аби умови утримання військовополонених відповідали нормам Женевської конвенції»,і –  повідомила на своїй сторінці у Фейсбуку  Катерина Бас,  донька полоненої госпітальєрки Тетяни Васильченко, яка разом з побратимами від  травня перебуває в ув’язненні в Оленівській тюрмі, де над полоненими вчиняють тортури.

«Беріть плакати, приходьте на головну площу свого міста, робіть фото та викладайте у мережу з хештегами: #FreeAzovstalDefenders #FreeAzovstal #FreeUkrainianHeroes #BringTheHeroesBackHome #Поверніть Героїв Додому. Не будьте байдужими! Рідні бійців та вся Україна чекає Героїв додому!», — пояснюють організатори.

Цього разу  акція була оголошена мовчазною, і у ній докір усім, хто продовжує лише спостерігати і співчувати полоним українцям, але не робить спроб приєднатися до акцій протесту. Саме тому родичі «азовців» цього разу вирішили провести у нашому місті мовчазну акцію.

Акціїй надалі проходитимуть щоп’ятниці на майдані Незалежності. Час проведення — з 12.00 до 13.00. Долучитися просять усіх охочих.

Тетяна Руса.

 

Back to top button