У Хмельницькому для переселенців будуватимуть житло за грантові кошти НЕФКО

На позачерговій 18-ій сесії Хмельницької міської ради одним з ключових питань, які обговорили депутати, стало погодження на отримання гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проєкту на 1 мільйон 487 тисяч євро або близько 60 млн. грн безповоротних коштів, які місто отримає від цієї корпорації на облаштування житла для переселенців у Хмельницькому.

Це будуть два об’єкти в комунальних приміщеннях, розташованих на вулицях Кам’янецькій та Інститутській. Попередньо, це кімнати гуртожитського типу для внутрішньо переміщених осіб. “ Попередньо повна реконструкція триватиме пів року. Опісля зможемо забезпечити тимчасовим житлом орієнтовно 150-170 сімей вимушених переселенців. Станом на початок цього тижня вже понад сто сімей стали на чергу для отримання тимчасового житла у Хмельницькій громаді. Це невелика цифра, адже у нас проживає набагато більше внутрішньо переміщених осіб», — розповів Олександр Симчишин.

За словами міського голови з Мінрегіоном і НЕФКО місто опрацьовує проєкт з будівництва нового житла для вимушено переміщених осіб.

Нагадаємо, НЕФКО — це міжнародна фінансова організація, яку в 1990 році заснували уряди п’яти північноєвропейських країн: Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Вона фінансує проєкти, спрямовані на покращення кліматичної ситуації. Зокрема, до таких проєктів належать заходи з енергоефективності. Хмельницький розпочав співпрацювати з НЕФКО у 2016 році. Крім кредитів на термомодернізацію навчальних закладів, місто також залучало кошти цієї організації на реконструкцію найбільших каналізаційних насосних станцій комунального підприємства «Хмельницькводоканал».

Вікторія Катрич.

Back to top button