Хмельницька громада передала на фронт снайперський комплекс та 13 мобільних антидронових комплексів

 

Окрім дронів, нашим військовим на фронті надзвичайно потрібні й антидрони. Причому не менше, ніж сучасні зразки вогнепальної зброї та артилерії. Адже ворог активно використовує дрони та квадрокоптери. А антидронові комплекси здатні завадити рашистам виявляти наші передові позиції, вести ближню розвідку та коригувати вогонь артилерії. Тобто, якщо ворог буде сліпим на нашому напрямку, то це значною мірою допоможе нашим армійцям, а також відкриє нові можливості в обороні нашої країни, оскільки вони подавляють радіозв’язок, щоб садити всі дрони, які літають. Антидроновий комплекс складається з гармати та рюкзака. Рушниці пригнічують сигнал між пультом оператора та, власне, БПЛА. Коли ворожий дрон потрапляє в радіус дії комплексу, він виконує аварійну посадку чи повертається в точку вильоту. Система виявляє дрони та безпілотники у радіусі 20 км, точно визначає їхні координати на відстані до 6 км і пригнічує в діапазоні 4 км. Військові кажуть, ефективність системи складає майже 80%. Нещодавно Хмельницька громада передала 13 мобільних антидронових комплексів для наших спецпризначенців. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин: “Мобільні антидронові установки українського виробництва, вартість одного — майже 160 тисяч гривень. Комплекси придбані за кошти платників податків (дякую усім!) на замовлення військових, допомагатимуть їм у виконанні завдань на фронті. А ми працюємо далі! Тримаймо стрій!”

А вже сьогодні міський голова повідомив, що  разом з БФ “Волонтери Поділля”  місто придбало   ще один снайперський комплекс для військових. Він  складається з гвинтівки сучасного натівського зразку, оптики японського виробництва, саундмодератора (глушник в народі) та сошки якісних українських виробників. Така снайперська система здатна уражати цілі на дистанції понад 1500м.

«Вже за кілька днів ця сучасна, високоточна снайперська зброя буде наближати нашу українську перемогу! Також нагадую за масштабний збір на 1000 дронів-камікадзе, які  дуже ефективно зменшують кількість ворогів на нашій землі. Долучайтеся до збору», — написав міський голова на своїй сторінці у Фейсбук.

р/р: UA673052990000026008036005999 в АТ КБ “ПриватБанк”

МФО: 315405

ЄДРПОУ: 39374887

 Євген Ковтун

Back to top button