У Хмельницькому переселенцям роздають “живий хліб”

У хліба є душа. Якщо хтось сумнівається, подивіться як дихає щойно спечений буханець у приватній пекарні «Mlyn Bakery». В цьому переконує переселенка з Харкова, тримаючи в руках ще теплу хлібину. Жінка разом зі своїми дітьми вже два тижні живе в Хмельницькому і щодня приходить до пекарні, щоб безкоштовно отримати хліб. Його роздають у приміщенні центрального універмагу пообіді. Таку добру справу започаткували підприємці Борис Таращан, Сергій Фаненштель разом зі своїм колективом щойно в місто почали прибувати переселенці. Хліб випікають за спеціальними рецептами із натуральної пшеничної закваски та борошна з твердих сортів пшениці до ста буханок в день.

« Ми печемо хліб у Хмельницькому вже майже два роки. З першого дня війни ми створили ініціативу соціального хліба. Щодня випікаємо так званий соціальний хліб для переселенців: частину надаємо громадській організації «Територія Добра Поділля», яка працює з людьми, які приїхали до хмельницького з гарячих точок України . Вранці їм видаємо частину свіжоспеченого хліба, вони його розвозять куди треба. Іншу частину роздаємо людям самі, каже Борис і додає — Триває всенародна війна проти путінської агресії, тому усі маємо докладати зусиль для нашої перемоги. Кожен робить те, що вміє”.

Євген Ковтун

Back to top button