У Хмельницькому вчергове за кошти бюджету громади закупили спецпристрої та дрони для підрозділів ССО

За півтора року війни на фінансування сектору оборони міська рада Хмельницького спрямувала 21 відсоток бюджету громади. Якщо ж говорити не у відсотках, а в абсолютних числах, то це 1 мільярд гривень. Щоразу після перерозподілу бюджету допомога військовим підрозділам збільшується. Причому кошти спрямовуються лише на ті потреби, про які заявляють командири підрозділів, що дислокуються на території громади. Місто передає бійцям на передову автомобілі, дрони, генератори, аптечки, виділяє кошти на ремонт техніки, придбання одягу і так далі. Ця робота триває щоденно.

Днями міський голова Олександр Симчишин з рук в руки передав для одного із підрозділів Сил спеціальних операцій 235 спецпристроїв різного калібру для гасіння звуку і полум’я при стрільбі. Використовуватимуть їх і на автоматичній, і на крупнокаліберній зброї.

Загальна вартість — 5,7 млн грн. Кошти з бюджету, тому не втомлююся дякувати платникам податків. Саме завдяки цьому ми маємо змогу допомагати війську. Очікуємо ще одну партію таких глушників — 250 штук на 8 млн грн. Тож загальна закупівля 485 штук на 13,7 млн грн. Це обладнання надзвичайно важливе для воїнів ССО, бо береже їхнє життя і допомагає нищити ворога. Працюємо далі”, — написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова.

Цього ж дня хлопцям на фронт міський голова передав квадрокоптери, зокрема Dji Mavic Fly Combo, Autel Evo Max 4T та три штуки Dji Mavic 3T Termal. А ще спеціальні засоби для чищення зброї — понад 23 000 штук.

Ольга Сєргєєва

Back to top button