Ярмаркують і донатять на дрони

Заклади загальної освіти Хмельницької громади активно включились у всенародну акцію для придбання дронів та квадрокоптерів для Сил оборони. Від початку року вже понад три мільйони гривень школи, дитсадки та профтехзаклади передали волонтерам — такий підсумок благодійних акцій.

Нещодавно до волонтерського центру ГО “Захист об’єднання волонтерів” 500 тисяч гривень надійшло від міського ліцею №5 ім. В.Козубняка. Директорка закладу Олена Броварська розповіла, як вдалось зібрати таку суму: “Ми зібрали не лише силами учнів, це потужна освітня громада нашого закладу: батьки, педагоги, адміністрація. В нас є навіть переможець — 4-В клас, який зібрав найбільше”. А днями до БФ “Волонтери Поділля” надійшли донати від колективу Давидковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, де навчається всього 176 учнів. Директорка школи Оксана Кулик, вручаючи зібрані під час благодійних акцій кошти, зазначила: “Це зібрали педагоги нашої школи, технічний персонал,  батьки, учні під час благодійних ярмарків. І ми з радістю передаємо ці кошти на придбання чотирьох дронів для наших захисників, нехай вони бережуть їх життя і будуть використані з користю”. До речі, в минулому році давидківчани наярмаркували на 10 дронів для ЗСУ.

Подякувавши дорослим та дітям, голова фонду Юрій Смаль підкреслив, що це важлива загальнонародна справа, і такі акції повинні тривати, адже ми всі маємо гуртуватися в допомозі нашим захисникам. Черга на БпЛА в підрозділах Сил оборони велика, адже безпілотники стали незамінними на передовій.

Тетяна Руса

Back to top button