Хмельницький став членом Асоціації європейських міст — Eurocities

Таке рішення прийняте на засіданні Виконавчого Комітету Eurocities під час щорічної конференції в Клуж-Напоці (Румунія). Про це повідомив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин у соцмережах.

.

Ще один хороший результат на Міжнародній арені: приєднання до Асоціації міст. Це відкриває нові можливості для нашого міста, а саме: дозволить представляти Хмельницький на міжнародній арені, залучаючи увагу до наших досягнень та потенціалу. Також це послугує важливим кроком до інтеграції в європейський соціальний, економічний та культурний простір на шляху України до членства в Європейському Союзі, — зазначив міський голова. — Крім цього, тепер маємо ще один потужний міжнародний майданчик, на якому будемо розповідати про війну і рашистський тероризм. Для нас це особливо важливо”. Участь у конференції від Хмельницького взяв заступник міського голови Микола Ваврищук.

Eurocities — провідна міжнародна організація, що обєднує понад 200 європейських міст, які разом працюють над забезпеченням якісного життя для 150 мільйонів людей. Організація охоплює всі сфери діяльності міст: від культури та мобільності до охорони навколишнього середовища, соціальних питань, економічного розвитку та розумного містобудування. Серед членів організації — Лондон, Цюрих, Осло, Афіни, Рим, Брюссель, Гельсінські, Прага, Стокгольм, Барселона, Мілан та інші.

Вікторія Катрич

Back to top button