Наші вічні герої

Час не стоїть на місці. Проте він не зітре з нашої пам’яті Героїв-земляків, які платять надвисоку ціну за наше відносно мирне небо над головою. Хмельницька громада чи не щодня прощається з військовослужбовцями, що повертаються додому на щиті.

 

28 травня в Хмельницькій громаді віддали шану Герою російсько-української війни, молодшому лейтенанту Богдану Володимировичу Копиловському. Воїн загинув 19 травня 2024 року в бою на Луганщині. Богдану Копиловському тепер назавжди 30.

.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

30 травня хмельничани провели в останню дорогу Героя російсько-української війни, старшого солдата Романа Івановича Самолюка. Воїн зник безвісти після артилерійського обстрілу ще 18 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Про загибель військовослужбовця стало відомо лише 21 травня 2024 року. Роману Самолюку було лише 39 років.

Поховали Героя на Алеї Слави Раківського кладовища.

Також того дня в останню путь провели Героя російсько-української війни, сержанта Олександра Валерійовича Польшина. Воїн загинув під час виконання бойового завдання 21 травня 2024 року на Херсонщині. Олександру Польшину тепер назавжди 44 роки.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

1 червня у Хмельницькому попрощалися з Героєм Анатолієм Мазуром. Чоловік родом із села Кременчуки, що на Красилівщині. Майже все своє життя він присвятив військовій справі. З 2014-го воював у зоні АТО та ООС за контрактом. Брав участь у боях на Донеччині та Луганщині. У 2021 році звільнився. Та у лютому 2022 року знову добровольцем пішов до війська. Служив у лавах Хмельницького зонального відділу Військової служби правопорядку. 31 травня серце Героя зупинилося. У нього залишилися дружина, двоє синів, мати та брат. Вічний спочинок захисник знайшов на Алеї померлих Героїв у Раковому. Йому навіки 39 років.

3 червня у Хмельницькому провели в останню путь Героя Романа Присягу. До війська чоловік приєднався восени 2022 року. Загинув військовослужбовець з позивним “Шумахер” 27 липня 2023 року. У нього залишились сиротами троє дітей. Поховали Романа Присягу на Алеї Слави, що в мікрорайоні Ракове.

З Героєм Вадимом Адамовичем попрощалися 4 червня у Свято-Георгіївському храмі. Він загинув 26 травня — за тиждень до свого 44-го дня народження. До мобілізації чоловік працював на будівництві у Хмельницькому. Повістку отримав торік восени. Служив у 23-му окремому батальйоні спеціального призначення. Помер мужній воїн від важких поранень, які отримав на Донеччині. Поховали Вадима Адамовича на Алеї Слави у Раковому.

Вічна слава Героям! Доки живе пам’ять про наших захисників, доти вони безсмертні у наших серцях! Пам’ятаймо про це!

Back to top button