Хмельничанин Михайло Романчук — чемпіон Європи!

З 17 по 23 червня у Белграді проходить чемпіонат Європи з водних видів спорту. Участь у ньому бере і хмельничанин Михайло Романчук.

На чемпіонаті Європи-2024 спортсмен заявлений для участі на дистанціях 800 та 1500 метрів вільним стилем. У фінал 800-метрівки плавець відібрався з найкращим часом — подолав дистанцію за 7:48.22 хв.

Саме Романчук був головним претендентом на перемогу у фіналі 800-метрівки вільним стилем. Більшість його головних конкурентів: німець Флоріан Веллбрук, італієць Грегоріо Пальтріньєрі, ірландець Данієль Віффен вирішили пропустити чемпіонат Європи.

Першу чверть дистанції наш Михайло проплив з третім часом, поступаючись двом представникам Туреччини Мухаммеду Узден та Казею Тунджелі. Однак зумів вирватися у лідери, випередивши обох турецьких плавців.

На другій половині дистанції Романчук лише продовжив нарощувати перевагу над суперниками. І закінчив 800-метрівку чемпіоном з результатом 7:46.20 хв.

Відтак це вже вшосте хмельничанин став чемпіоном Європи. А на чемпіонаті Європи-2024 це третє золото Михайла саме на дистанції 800 м вільним стилем.

Також наголосимо, що на цій же дистанції Романчук завоював бронзу на Олімпіаді-2020.

Back to top button