За компасом Нової української школи

Глобуси, компаси, макети вулканів та земної кори — усе це та інше приладдя отримав кабінет географії міського ліцею №2. Також поповнився наборами та креслярським приладдям кабінет математики. Вартість нового обладнання склала майже 80 тисяч гривень. Гроші на придбання виділили з бюджету громади.

Наталія Никитюк — учителька математики з великим професійним стажем, каже, що нова наочність вкрай необхідна для сучасних методик згідно з реформою НУШ. “До прикладу, набір об’ємних стереометричних фігур потрібні на уроках геометрії, — каже вона. — Це використовується в різних класах, розпочинаючи з 5-го”. Каже, раніше діти навчалися з обладнанням, яке переважно виготовляли власноруч на уроках праці. “Щоб зробити, наприклад, декодер, потрібні рівносторонні фігури, а точно виміряти сантиметром та циркулем грані неможливо. А ось ці фігури вже точні”. Поповнився новими приладдям і кабінет географії. “Нинішній клас, що навчається від першого за програмою НУШ це семикласники, каже вчителька географії ліцею №2 Людмила Лиса. Ми отримали компаси, барометри, опадомір, секундомір та інші вимірювальні прилади. Будемо з цим працювати, діти отримуватимуть практичні навички, потрібні їм у подальшому житті. Адже треба кожній дитинів взяти той компас в руки, направити і визначити сторони горизонту.

Вартість нового приладдя близько 80 тисяч гривен з бюджету громади. “Це вже друге надходження, розповіла директорка ліцею Людмила Васількова. Перше було на початку цього навчального року. І нині маємо повністю обладнання для цих предметних кабінетів за програмою НУШ”. Минулого навчального року в ліцеї №2 оновили кабінети біології та хімії. Загалом за 2023/2024 навчальний рік сучасною наочністю поповнились різною мірою всі освітні заклади громади.

Вікторія Катрич

Back to top button