Сто тижнів мовчання

 

12 липня у Хмельницькому відбулася сота щотижнева безстрокова акція “Поверніть Героїв з полону”. Понад пів сотні людей, серед яких рідні військовополонених та просто небайдужі громадяни, зібралися в центрі міста, аби нагадати кожному про мужність українських воїнів та необхідність боротися за їх повернення з російських катівень так, як вони боролися за нас.

Під палючим сонцем, з прапорами та плакатами в руках учасники акції вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв, пройшли мирною ходою середмістям та стали обіруч вулиці Кам’янецької з закликом до водіїв сигналити в підтримку акції.

Сто тижнів мовчання” — таким було гасло цієї акції. Адже вже всоте рідні військовополонених та безвісти зниклих і небайдужі приходять сюди щоп’ятниці, щоб говорити замість них. Близькі чекають на своїх захисників із різних збройних формувань: 128 та 10 ОГШБ, 25 та 79 ОДШБ, Морської охорони ДПСУ та інших.

100 тижнів, 100 п’ятниць підряд, не зважаючи на примхи погоди: спеку, дощ, морози…, тут збираються родини військовополонених і безвісти зниклих. Це акція підтримки, солідарності, поваги й вдячності тим, хто захищає нашу країну”, — виголосила у гучномовець співкоординаторка акції Наталія Кошай.

Безстрокова акція “Поверніть Героїв з полону” традиційно відбудеться наступної п’ятниці, 19 липня.

Яна Столяр

Back to top button