Нове у законодавстві щодо зняття із зареєстрованого місця проживання власником або співвласниками житла інших осіб

Відділ реєстрації місця проживання управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради, що знаходиться за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 86, має віддалені робочі місця в управляючих комунальних організаціях та селах Хмельницької територіальної громади.

У 2021 році набрав чинності Закон України “Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні”, у якому є нові норми права, відповідно до яких власник (співвласники) житла можуть зняти з реєстрації місця проживання осіб, які не є власником чи співвласниками житла. Дана норма прописана у статті 18 цього Закону, де однією з підстав для зняття з зареєстрованого місця проживання є заява власника житла приватної форми власності, поданої у паперовій формі, стосовно повнолітньої особи, місце проживання (перебування) якої зареєстровано або задекларовано в житлі, що належить власнику на підставі права власності. У разі подання власником житла заяви про зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) батьків або інших законних представників дитини чи одного з них така дитина підлягає зняттю із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) разом із її батьками або іншими законними представниками чи одним із них.

Зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) дитини не здійснюється за заявою власника житла, якщо власником такого житла є один із батьків або інших законних представників дитини.

Зняття із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) особи за заявою співвласника житла здійснюється за згодою іншого співвласника житла, яка надається особисто або через представника.

Разом із заявою про зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання, що подається у паперовій формі, треба подати: паспортний документ особи, документи які підтверджують право власності на житло, документ, який підтверджує сплату адміністративного збору.

Сергій Гончар

У разі подання заяви про зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування) у паперовій формі представником такої особи додатково подаються: документ, що посвідчує особу представника (паспортний документ); документ, що підтверджує повноваження особи як представника (довіреність, посвідчена нотаріально).

Сергій ГОНЧАР, начальник управління з питань реєстрації Хмельницької міської ради

Back to top button