120 тонн солі для березневого снігу

Ранок вівторка, 19 березня, значна частина хмельничан провела у заторах: довжелезні щільні валки автівок, громадського транспорту застигли від світлофора — до світлофора. Винуватцем дорожніх корок став густий лапатий сніг, який із світанку вибілював місто. На боротьбу зі стихією “пішло” майже 120 тонн солі, а на міські траси ще вдосвіта вийшли всі чергові бригади й снігоочисна техніка, загалом понад два десятки одиниць.

Однак вранці не обійшлося не лише без заторів, а й без ДТП. Водії, втім, звинувачували не тільки снігопад, а й спритників, які в цей час не дотримувалися дистанції та швидкісного режиму. А найбільше ризикували ті, хто вже встиг “перевзули” свої автівки у літню гуму. За інформацією управління патрульної поліції в Хмельницькій області, з 6 до 11 години ранку патрульні склали 9 протоколів за фактами ДТП.

Про те, як спрацювали комунальні служби в цей ранок, поінформував директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. “У нас чергували автомобілі. Звичайно, що не всі, адже ми вже цілий місяць займаємося прибиранням міста, вивезенням бруду, відповідно, частина техніки переобладнана “під літо”. Частина техніки була на чергуванні. Шість машин-посипачів, працює тракторна техніка з щітками — 15 одиниць”, — розповів посадовець. — Практично, якогось накату на дорогах немає. Десь залишилася така снігова “кашка”, сіль діє. Трішечки потепліло, воно зараз буде інтенсивно танути, тому, думаю, не буде потреби випускати техніку з відвалами для того, щоб цей сніг горнути”.

Як розповів в.о. директора комунального підприємства з будівництва, ремонту та експлуатації доріг м. Хмельницького Віталій Засоренко, працювало шість спецмашин, які посипали автошляхи, дві спецавтівки зі снігочисними щітками, які розчищали тротуари, й 48 комунальників. Через сильний снігопад розчищенні дороги знову покривались снігом. Одну й ту саму ділянку комунальники прибирали декілька разів.

У яких мікрорайонах стихія випробовувала на міцність і на нерви найбільше? Зіштовхнулися із труднощами пересування як в автівках, так і в громадському транспорті мешканці мікрорайону Озерна в напрямку центру, а також на Заріччі. Проблематично було виїхати також з Лезневого.

Ситуація у місті стабілізувалася по обіді. Однак, за прогнозами синоптиків, ці березневі дні ще покажуть свій норов: можливе зниження температури, відтак снігова хлюпавицяможе перетворитися на крижану ковзанку як на дорогах, так і на тротуарах. Тому будьмо взаємо обачними, аби не стати жертвою останніх зимових “сюрпризів”.

Вікторія Катрич

Back to top button