20 нагород із міжнародних змагань

Хмельницькі спортсмени здобули 20 нагород із міжнародних спортивних змагань з кікбоксингу та джиу-джитсу та виконали нормативи майстрів спорту України.

Чемпіонат світу серед дітей, юнаків та старших юніорів з кікбоксингу WAKO проходив із 23 серпня по 1 вересня у Будапешті. Участь у змаганнях взяли 3 600 учасників з 68 країн світу. У складі Національної збірної України були й вихованці Хмельницького спортивного клубу “Легіон”, які показали гарні результати, здобули нагороди та виконали нормативи майстрів спорту України.

Загалом спортсмени з Хмельницького вибороли чотири медалі. Перше місце здобули Давид Кобзев та Мирослава Єфремова. Друге — Роман Пшеничний, третє місце — Владислав Товстюк. Також, зазначають в управлінні молоді і спорту Хмельницької міської ради, важливий досвід у карєрі здобув Роман Андрейчук, який виборов пяте місце. У загальному результаті збірна України посіла в Будапешті третє загальнокомандне місце.

Спортсмени з Хмельницького у складі національної збірної України брали також участь у чемпіонаті Європи та кубку світу з джиу-джитсу, які проходили 23-24 серпня в місті Задар, Хорватія. За призові місця боролися понад 450 учасників з 27 країн світу. В чемпіонаті Європи хмельничани, вихованці Хмельницької академії “Jiu-Jitsu” здобули високі нагороди. Зокрема, перші місця — Михайло Смолінський, Данило Чекирда, Ельдар Луцюк, Нікіта Фріденберг. Друге місце — Анастасія Борейчук. В Кубку світу (категорія Гі): подвійне золото — Анастасія Борейчук, перше місце — Михайло Смолінський, другі місця — Ельдар Луцюк, Нікіта Фріденберг, Данило Чекирда. Треті місця — Дмитро Жданов, Артем Личак, Влад Пашков.

У кубку націй серед дорослих Анастасія Борейчук у складі збірної виборола бронзову нагороду та посіла третє місце. В загальному рейтингу збірна України посіла перше місце на чемпіонаті Європи в категорії Но-Гі та перше місце на кубку світу в категорії Гі. Про це йдеться на сайті управління молоді й спорту Хмельницької міської ради.

Ольга Озерна

Back to top button