38 років минає від трагедії на ЧАЕС

Щороку 26 квітня Хмельницький разом з усією Україною відзначає День пам’яті Чорнобильської трагедії та вшановує полеглих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Уже 38 років ця дата вписана в історію України і світу як трагедія, наймасштабніша техногенна катастрофа людства. Щорічно у цей день ми вшановуємо подвиг Героїв, які ліквідовували наслідки аварії на ЧАЕС.

Біля пам’ятника “Героям пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи” зібралися хмельничани, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, керівництво обласної та міської влади, ДСНС Хмельниччини та силових відомств, громадськість. Лунали слова вдячності за мужність, героїзм і самовідданість героїв чорнобильців. Якби не подвиг простих людей, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а для всього світу.

.

Присутні вшанували пам’ять побратимів та усіх жертв Чорнобильської трагедії хвилиною мовчання, поклали квіти й свічі до монументу.

Незламність — це про українців в усі часи. Сьогодні, коли триває повномасштабна війна, чорнобильці залишаються прикладом мужності, небайдужості і людяності.

Жанна Бойчук

Back to top button