40 потягів за добу: Хмельницький продовжує приймати вимушених переселенців

З 23 по  24 березня  на  залізничному вокзалі  хмельничани прийняли 40 потягів, якими прибули  понад півтори тисячі людей  із регіонів, де тривають бойові дії.

Загалом  у межах територіальної  громади  отримали прихисток майже 26,6 тисячі вимушених переселенців. Ще понад 125 тисяч зупинялись у нас щонайменше на добу, і, отримавши допомогу та підтримку,  продовжували шлях на захід.

Про це інформує  Хмельницький штаб допомоги вимушеним переселенцям, розміщений у кінотеатрі ім. Т. Шевченка, який  працює в тісній взаємодії з   координаційним центром прийому переміщених осіб, що знаходиться на залізничному вокзалі, а також допомагають  понад 300 волонтерів міста.

Прибулих, а також транзитних пасажирів, які курсують евакуаційними потягами далі,   хмельницькі волонтери забезпечують харчуванням, зокрема й дитячим,  медичною  допомогою та предметами гігієни. Після реєстрації в міській громаді  переселенців розміщують на тимчасове мешкання в освітніх закладах, культових спорудах, закладах готельно-ресторанного бізнесу, в приватному секторі.

Із 14 березня 794 школярі з сімей вимушених переселенців  розпочали онлайн навчання в закладах освіти  територіальної громади. А в  центр працевлаштування подали заявки   понад 420 людей, щоб на час перебування отримати роботу в нашому місті.

У штабі цілодобово працює пункт прийому допомоги переселенцям, його потреби постійно публікуються в різних групах.

Також створено офіційний телеграм-канал для оперативного інформування та координації у справах вимушених переселенців “Штаб допомоги переселенцям МР”.

Євген Ковтун

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button