Алгоритм допомоги незмінний

Щотижня з Хмельницької громади прямує чергова партія військової допомоги для Сил оборони. У перші дні вересня для бойових підрозділів відправлено дві сотні FPV-дронів, квадрокоптери, а також засоби РЕБ і РЕР. Про це повідомив громаду міський голова Олександр Симчишин.

Ставку, як і раніше, робимо на FPV-дрони, — зазначив міський голова. — Передав ще 200 наших FPV-дронів. Вартість — понад 2 млн грн. Загалом із початку року передали: майже 5100 FPV-дронів; понад 420 квадрокоптерів; понад 130 одиниць РЕБ і РЕР”.

Також за кошти міського бюджету придбані і передані літачки безпілотного авіаційного комплексу “Фурія” з низкою обладнання для підрозділу Сил оборони, який дислокується на території міської громади. І хмельницькі “Фурії” вже в роботі, повідомив Олександр Симчишин, зазначивши, що комплекс з обладнанням доволі дороговартісний, але наші військові потребують сучасного якісного обладнання. “Дякую платникам податків за наповнення дохідної частини бюджету!”, — написав у соцмережах Олександр Симчишин.

Нагадаємо: безпілотний авіаційний комплекс розвідки та коригування вогню артилерії А1-СМ “Фурія”, який розроблений та серійно випускається НВП “Атлон Авіа”, використовуються українськими військовими у бойових діях з російськими окупантами вже сім років. За цей час ЗСУ отримали понад 100 таких комплексів (приблизно 300 безпілотних апаратів). Розроблений у 2014 році київським підприємством у різних модифікаціях для потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України.

Тетяна Руса

Back to top button