“Бавовни” буде більше!

Так повідомили волонтери ГО “Захист” — об’єднання волонтерів”, звітуючи про чергову передачу безпілотників для Сил оборони. Йдеться про 27 FPV-дронів вартістю майже 500 тисяч гривень, кошти на які волонтерам допомогли зібрати хмельничани.

Ці дрони багаторазові, з потужною батареєю, а також обладнані системою, яка дозволяє їм бути непомітними перед ворожим устаткуванням радіоелектронної боротьби (РЕБ). “Це стало можливим завдяки спільній роботі з нашими друзями та партнерами, — повідомили волонтери на своїй Фейсбук-сторінці —ТОВ “Монускрипт” та його партнерам, департаментом освіти та науки Хмельницької міської ради (школам, ліцеям, гімназіям, дошкільним закладам, позашкіллю), ПМСД та медзакладам обласного центру, комунальними закладам обласної ради та усім, хто донатив”.

Найбільший внесок у 37 680 гривень серед навчальних закладів зробив Хмельницький ліцей №5, зокрема, найактивнішим став 4-В клас. За словами директорки навчального закладу Олени Броварської, допомагати Збройним Силам для дітей не лише потрібно, а й почесно.

Загалом до акції долучилось 112 закладів та колективів, левова частка яких — освітянські.

Окрема волонтерська подяка — сім’ї Посвітак, зокрема наймолодшому члену родини — Олександру, студенту Малої комп’ютерної академії. Два роки тому Сашко став збирати гроші на дрон, яким хотів знімати мальовничі краєвиди нашої країни. Коли в країні повномасштабна війна, захотів зробити свій внесок в перемогу і разом з батьками назбирав 70 тисяч гривень для ЗСУ. Заручившись підтримкою ГО “Захист”, Олександр придбав необхідний дрон і одразу передав на потреби морських піхотинців. Це було в листопаді 2022 року. З того часу родина постійно допомагає Силам оборони.

Нині у волонтерському центрі “Захист” триває акція з розповсюдження за донати благодійного календаря під назвою “2024 рік — рік Перемоги”. Завдяки цьому проєкту прагнуть зібрати 900 тисяч на допомогу українським захисникам. Придбати благодійний календар за донат для ЗСУ досі можна на волонтерському центрі за адресою вул.Кам’янецька, 76.

Вікторія Катрич

Back to top button