Безпілотники плюс автівки

Минулого тижня з Хмельницького у бойові підрозділи відправили чергову партію безпілотників різних модифікацій на замовлення військових підрозділів, придбаних за кошти міського бюджету.

Передали ще 10 квадрокоптерів для Сил оборони. Цього разу це Autel EVO MAX 4 Thermal. Вартість — 2 млн 300 тис. грн. З початку 2024 року передали вже 98 дороговартісних квадрокоптерів на майже 22 мільйони гривень та 820 FPV-дронів (11,5 млн грн). З бюджету на квадрокоптери та FPV витратили вже понад 33 мільйони гривень. Дякую платникам податків! Завдяки вам ми можемо допомагати військовим”, — проінформував на власній сторінці у Фейсбуку міський голова Олександр Симчишин.

Важливим джерелом поповнення армії дронів став конкурс бізнес-ідей “Битва стартапів-2023”, який допомагає місцевим підприємцям розвивати власні проєкти. Цьогоріч призовий фонд склав один мільйон гривень. Його розділили між компаніями-учасницями, які спеціалізуються на виробництві безпілотників. “Ці проєкти отримали високу оцінку від військових операторів дронів, які супроводжували “Битву стартапів” як експерти. Реалізація і підтримка цих ініціатив ще більше стимулюватиме виробництво FPV-дронів і БПЛА у Хмельницькому”, — зазначив у Фейсбуку Олександр Симчишин.

Крім безпілотників, до військових підрозділів відправилися ще три “бандеромобілі”, які надійшли від партнерів з чеської Праги-6. “Це той випадок, коли підтримка не на словах, а на ділі. Від сьогодні машини допомагатимуть нашим військовим виконувати завдання на найгарячіших напрямках. Кожен підрозділ дообладнає їх залежно від своїх потреб”, — написав міський голова.

Вікторія Катрич

Back to top button