Бігли і ярмаркували для “Сталевого кордону”

Два дні, 27 і 28 квітня, в Хмельницькому тривали благодійні акції на підтримку бойових підрозділів прикордонників, присвячені Дню прикордонника.

Ініціатори доброчинного забігу “Сталевий кордон 2.0”, який відбувся в суботу, — Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, ГО “Підтримка України”, команда “Race Expert” за сприяння обласної військової адміністрації та Хмельницької міської ради.

У підсумку забігу, що стартував з парку ім. М.Чекмана, вдалося зібрати майже пів мільйона гривень для придбання портативного радіоелектронного засобу протидії безпілотним апаратам (РЕБ). У забігу взяли участь понад 1300 жителів та гостей регіону, а також військовослужбовці, випускники прикордонної академії. Діти додали дистанцію 500 метрів, а дорослі — кілометр або три. “Нам вдалося досягти своєї мети завдяки небайдужим, які донатами долучилися до збору коштів. Невдовзі наші захисники отримають необхідне обладнання для оборони країни”, — прокоментував результати забігу співорганізатор Олександр Вербіцький.

А курсанти НАДПСУ влаштували в неділю благочинний ярмарок. Мета заходу — підтримати випускників академії, які захищають кордони України в гарячих точках фронту. На восьми локаціях ярмарку — сувеніри, крафтові солодощі, майстрині-курсантки виконували тату хною, а юнаки влаштовували змагання з настільної боротьби (армрестлінгу).

Попитом на ярмарку користувалися також бокси з сюрпризом. За годину з 20 боксів-коробок залишилося шість: “Секретний бокс міг отримати будь-хто, хто задонатить 500 та 1000 гривень. Бокси різні і маленький подаруночок на згадку від військових”, — розповіла курсантка, вона ж авторка розпису хною, Дарія Кукалець. Також всі могли залишити послання для військових, написати його на прапорі, який передадуть прикордонникам на схід України, як і оснащення, яке планують придбати за зібрані кошти. А онлайн задонатити на потреби військових можна буде протягом квітня-травня.

Тетяна Руса

Back to top button