Більше, ніж змагання

У Хмельницькій громаді триває спартакіада допризовної молоді “Юні козаки Поділля”

 

Цей захід традиційно об’єднав молодь з майже 30 закладів освіти громади та був присвячений Дню захисників та захисниць України. 2 жовтня відбулося офіційне урочисте відкриття спартакіади, на якій учасники вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, адже подвиг наших Героїв назавжди залишиться в серцях українців.

Перший день змагань, як і торік, пройшов на спортивних майданчиках ліцею №13, де юні козаки змагалися у воєнізованій естафеті, бігу на 100 метрів, підтягуванні та киданні гранати. Ці види спорту не лише перевіряють фізичну підготовку, але й виховують командний дух і витривалість. Наступного дня, 3 жовтня, відбулися змагання з плавання і стрільби в басейні та тирі. Тут молодь змогла продемонструвати свої навички у плаванні в басейні ЦСК “Плоскирів” та стрільби з пневматичної зброї в тирі навчально-тренувального центру міської ради.

Спартакіада “Юні козаки Поділля” — це більше, ніж змагання. Це справжнє свято сили, волі та патріотизму. І саме такі заходи допомагають виховати нове покоління захисників нашої Батьківщини. Змагання на силу, витривалість та мужність “Юні козаки Поділля” відбуваються у Хмельницькому вже десятий рік і є важливим кроком у формуванні престижу військової служби, популяризації військово-прикладних видів спорту та пропаганди здорового способу життя серед молоді.

Ольга Озерна

Back to top button