Борщі для ЗСУ з Колибані

Благодійний проєкт “Волонтерська кухня” запрацював у волонтерському центрі “Захист” у Хмельницькому ще в березні 2022 року. Амбітний проєкт передбачав створення кухонь, де готували б сухі борщі, каші, випічку, енергетичні суміші, вареники, консерви та інші страви для військових. І хоча продуктами і стравами для військових опікується чимало структур, запит на домашні страви завжди актуальний на передовій.

Відтоді з волонтерських кухонь, які діють у громадах області, а найбільше в Хмельницькій міській, відправлені на передову для бійців сотні тисяч продуктових передач . “Допоміг нам з реалізацією проєкту наш волонтер і голова БФ “Планета любові” Сергій Ярмоленко, — розповідають волонтери на Фейсбук-сторінці “Захисту”. — Нині кухня успішно функціонує в селі Колибань, волонтери забезпечують інгредієнти, а місцеві жінки-волонтерки готують страви по-домашньому, з любовʼю для ЗСУ. Приємно, коли добрі справи примножуються. Разом — до перемоги!”

Також волонтери поділилися й вітамінним рекордом. Він належить хмельницькій волонтерці “Захисту” Ліані Галянт та її добровільним помічницям, які виготовили понад 30 тисяч енергетичних батончиків для наших військових на передовій.

Ця неймовірна кількість солодощів була передана нашим захисникам, які дуже цінують таку підтримку. Батончики не лише смачні, але й поживні, допомагають нашим військовим зберігати енергію та моральні сили у складних умовах фронту. Ліано, щиро дякуємо вам та всім вашим помічникам за цю важливу роботу! Ваша самовідданість і жертовність надихають нас всіх”, — зазначили у ГО “Захист — об’єднання волонтерів”.

Тетяна Слободянюк

Back to top button