БпЛА для ЗСУ, допомога постраждалим, індустріальний парк

99 питань порядку денного розглянули члени виконкому Хмельницької міської ради на черговому засіданні виконавчого комітету. У пріоритеті — допомога Силам оборони, ветеранам та родинам полеглих героїв, дітям-сиротам, проєкти кошторисів для індустріального парку, житла для ВПО та інші.

Про проголосовані рішення інформував міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбук. “Традиційно передали з комунальної власності в державну квадрокоптери та дрони на майже 20 млн грн, які купували для Сил оборони.

Виділили матеріальну допомогу 841 мешканцю громади на 6 млн 700 тис. грн: 110 родин полеглих Героїв на понад 2 млн грн; 83 поранених військових на реабілітацію на понад 830 тис. грн; 528 діючих військових та демобілізованих, починаючи з 2014 року, на понад 2 млн 700 тис. грн.

Окремо виділили компенсацію родинам, чиє житло постраждало від російської терористичної атаки: це 21 родина на майже 2 млн грн.

Проголосували традиційно за 50% компенсації вартості навчання у ВНЗ для 47 наших військових. 128 дітей-сиріт чи позбавлених батьківського піклування отримуватимуть кишенькові кошти. 640 дітей у межах громади, переважно ВПО, отримали статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів”.

Також міський голова зазначив, що на виконкомі затвердили проєктно-кошторисну документацію щодо індустріального парку та будівництва багатоповерхівок для ВПО, прийняли рішення щодо інвентаризації земельних ділянок, це дозволяє додатково наповнювати бюджет громади. З початку 2024 року таким чином залучили вже майже 2 млн грн до казни міста.

Вікторія Катрич

Back to top button