Братерство без кордонів: Хмельницький міський голова відвідав польське місто-побратим Чеханов, а на Хмельницькій міськраді замайорів прапор дружньої нам держави

В рамках робочої поїздки Хмельницький міський голова Олександр Симчишин  разом з  Послом України у Польщі Василем Зваричем відвідав польське місто-побратим Чеханов.

Польща – не просто поруч – вона разом з Україною у війні з росією. Саме поляки з першого дня вторгнення  почали нам допомагати, відкрили для нас свої кордони, свої домівки і свої серця.  Вже на ранок першого дня війни до Хмельницької міськради  зателефонували   з міста-побратима  Чеханова  і  запитали, чим можуть допомогти, оперативно організувавши  гуманітарну допомогу. З тих пір польське місто, розташоване за сто кілометрів від Варшави, щодня підтверджує, що дружба немає кордонів. За час повномасштабного вторгнення  Хмельницький з-поміж іншого  отримав від Чеханова 73 професійні рації найвищого стандарту із системою шифрування, харчові продукти, гігієнічні та медичні матеріали, дрони, прилади нічного бачення для цивільної оборони, 54 електрогенератори, швидка допомога, надана мазовецькою владою, тощо. І цього разу наші побратими передали Хмельницькому  надзвичайно потрібну допомогу, – зазначив Олександр Симчишин.

« Гуманітарний вантаж, який вже вдесяте передають з міста-побратима, містить 23 генератори різної потужності, квадрокоптери Dji Mavic 3, медичні аптечки тощо на загальну суму півтора мільйона гривень. Домовилися під час візиту про передачу обласному центру автобуса та про подальшу допомогу від громади Чеханова», – написав міський голова на своїй сторінці у Фейсбук.

У свою чергу очільник польського міста Чеханова Кшиштоф Косінський,  під час зустрічі  запевнив, що поляки не втомляться допомагати Україні.

«Ми знаємо, що Хмельницький став об’єктом обстрілів, Знаємо, що енергетична інфраструктура перебуває під атакою, що можуть бути проблеми з електрикою, тому передаємо, серед іншого, генератори. Ми підтримуємо Україну, і я гарантую – ми не втомимося допомагати Ми всі усвідомлюємо, що допомога Україні є нашим моральним обов’язком», – сказав Кшиштоф Косінський.

У Чеханові знайшли прихисток багато біженців з України, зокрема й з Хмельницького. Для їхнього розміщення місто виділило готель “Олімпійський”, багатьох прийняли в свої домівки містяни. Відтак в рамках робочої поїздки Олександр Симчишин відвідав заклади,  де перебувають дітки з українських міст і сіл, поспілкувався з ними та  передав їм гостинці.

Також міський голова взяв участь  в презентації  книги “Чеханов – Україні”, в якій йдеться  про життя українських мігранток, які знайшли притулок  в польському Чеханові та  про надану Україні допомогу.

« Разом із головою міста Чеханова Кшиштофом Косінскі взяв участь у презентації книги «Чеханов-Україні». На заході подякував полякам за постійну допомогу і підтримку.

Спілкувався також з місцевою владою, бізнесом, освітянами, митцями. Також поспілкувався з низкою місцевих, регіональних та національних ЗМІ, розповів про терористичні акти, які вчиняють російські рашисти, боротьбу українців за майбутнє всього цивілізованого світу. Принагідно привітав польський народ з Днем Незалежності!Witam z dniem niepodleglosci Polski!»,  – розповів  міський голова Олександр Симчишин.

На знак вдячності та поваги до польського народу Хмельницька міськрада підняла до Дня Незалежності Польщі прапори дружньої нам держави.

Ольга Сєргєєва

 

 

 

Back to top button