Будиночок посеред ставу: хмельницькі селяни прихистили лебедів

Сільські умільці Олешинської громади змайстрували ошатний будиночок для пари лебедів, аби їхня сімя змогла звити гніздо, висидіти потомство. Новосели вже потроху обживають своє нове помешкання.

Примітно, що чепуристі лебеді облюбували водойму після того, як староста Олешинської громади Валентина Базилюк закликала мешканців зробити велике весняне прибирання, попри те, що у воєнний час, здається, не до чепуріння та принаджування птахів. Але який українець дозволить собі весною не прибрати рідне село, сади, двори та вулиці? Зокрема, й сільську водойму?

Наш став до цього роками не очищався, — каже мешканець села Олексій. — За щільними заростями бурянів, очерету, нагромадженням усохлих чагарників водойма ледь проглядалась. А до острівця посеред ставу годі було добратись через завали струхлявілих старих верб. Ось таке велике прибирання — перше за останні роки”.

За день квітневої толоки олешинці очистили і острівець, і прилеглі береги, позрізали старі верби та знищили чагарі.

Кожна наша добра справа — це наш український незламний характер”, — каже староста Валентина Базилюк.

Додамо, що Олешин, як і інші села Хмельницької громади, продовжує приймати й вимушених переселенців, які евакуйовуються на захід. Нині їх тут мешкає понад 220 чоловік з регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Тетяна Слободянюк

Back to top button