Через 2-3 тижні Росія не матиме, чим воювати, – Арестович

[ad_1]

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович наголосив, що у багатьох містах, де російські війська наступали, тепер вони перейшли до оборони, їм не вистачає озброєння та людей.

Про це він заявив під час телемарафону декількох українських каналів.

«Приходить час позиційної війни. В обороні вони вразливіші, ніж у наступі, бо наступ це ініціатива, як би по-дурному вони того не робили. В обороні вони стануть, ми будемо знати, де вони, і зможемо добити їх ракетними артилерійськими авіаційними ударами, партизанами, силами спеціальних операцій. Для нас це вигідніша наступна фаза. І питання в тому, що тоді вони підуть на справжні перемовини, реальні, не безглузді ультиматуми», – розповів Арестович.

За його прогнозами, росіяни зроблять ще одну спробу наступу.

«Але зараз вони на паузі, під Києвом фактично розгромлені, стали в оборону, намагаються тикатися невеликими підрозділами, але ми їх нищимо, і вони спробують кинути резерви на ці напрямки, у яких у них успіх, – зона ООС, під Маріуполь, можливо, Харківщина і, можливо, під Київ. А оскільки вони безтолкові, ці резерви поляжуть, але це може зайняти ще 10 днів, тиждень від початку, як їх введуть в бій. Я даю ще 2-3 тижні, ну, 3 з половиною, їхніх спроб десь там після паузи активно наступати. Після того вони стануть, як зайчики», – додав Арестович.

За його даними, білоруська армія не буде брати участь у війні проти України на боці Росії.

«Білоруське командування строчить росіянам відписки і шле своєму власному керівництву, що низький моральний дух, не можемо. Він не низький, просто білоруси розумні люди і роблять раціональний вибір. Уся білоруська армія – 45 тисяч осіб, боєздатні – не більше 17-ти, але це за найоптимістичнішими оцінками, реально – 5,6,7 тисяч. Найбоєздатніша 103-тя вітебська повітряно-десантна бригада зараз на кордоні з Україною, і там від рядового до офіцера – ніхто не хоче брати участь у війні», – розповів Арестович.

Нагадаємо, що довжелезні колони ворога під Києвом розпочали розосереджуватись. Окупанти намагаються оточити місто. Київ готується до оборони. Про це повідомила Київська міська державна адміністрація.

За російськими військовими в Україні уважно стежать так звані «розстрільні загони», які вбивають дезертирів. Про це на допиті в СБУ розповів 22-річний старший сапер з окупаційних військ.

Оцініть новину

Клас!

0

Я це люблю

0

Ха-ха

0

Сумно

0

Злість

0

Обіймашки

0

Шооо?

0



[ad_2]
Source link

Back to top button