Чергова сесія міської ради: що вирішили депутати

14 червня депутати Хмельницької міської ради зібрались на 41-у чергову сесію та розглянули 86 питань порядку денного. Про підсумки засідання повідомили в пресслужбі міської ради.

Основні питання, які розглянули на засіданні, стосувалися змін до бюджету для продовження допомоги Силам оборони, матеріальних виплат родинам воїнів, допомозі постраждалим від рашистських терористичних атак тощо. Також депутати прийняли нову редакцію Статуту Хмельницької громади тощо.

Внесли зміни до бюджету як наслідок змін до програм, пов’язаних із підтримкою Сил оборони. Додали понад 15 мільйонів гривень для кількох військових підрозділів. За ці кошти вони самостійно купують усе необхідне чи ремонтують техніку, — проінформував міський голова Олександр Симчишин. — Передали з комунальної в державну власність, а отже, у власність військових підрозділів майно для ремонту автотехніки. Внесли зміни до Програми “Родини Героїв”: додали фінансування для родин полеглих і нові заходи. Також внесли зміни в Програму підтримки учасників російсько-української війни”.

За інформацією міського голови, внесені зміни й у низку програм розвитку комунальних підприємств, Програму охорони довкілля. Ухвалена Програма антикорупційної політики, проєкт якої був напрацьований разом із партнерами з громадського сектора. Прийнято Програму заходів для наповнення дохідної частини бюджету на 2024-2025 роки.

Щодо внутрішніх переселенців, які мешкають у громаді, депутати затвердили нову редакцію Статуту Хмельницької громади, в якій врахували всі права ВПО, прирівнявши їх до місцевих мешканців. Також врахували потреби сіл, що увійшли до Хмельницької територіальної громади.

Хто ж отримає матеріальну допомогу? “25 домогосподарств, постраждалих від ворожих атак, отримають матеріальну допомогу на 570 тисяч гривень, — повідомив Олександр Симчишин. — Допомогу отримають 22 родини полонених чи зниклих безвісти на 1 млн 220 тис. грн”.

Для збереження і розширення зеленої зони міста учасники засідання відвели офіційно прибережні смуги річки Південний Буг площею 207 га. Затвердили документацію щодо Парку Героїв між вул. Свободи та Старокостянтинівським шосе площею 20 га та інші сквери площею 1 га 100 кв. м. Дали дозвіл на розробку документів на ще один парк та сквери площею понад 17 га.

Ольга Озерна

Back to top button