Черговий рекорд хмельницьких дронів

250 FPV-дронів  для бойових підрозділів від Хмельницької громади передав 9 квітня міський голова Олександр Симчишин. Загальна вартість чергової партії безпілотників — понад 4,5 мільйона гривень.

Сьогодні ми традиційно передаємо FPV-дрони. Це “десятка”, дорожчі FPV-дрони, вона дозволяє нести на собі боєзаряд більшої ваги і потужності , поінформував міський голова. На сьогодні наші воїни “десятку” використовують як дрони-камікадзе одноразового використання, а також працюють зі скидами. І ось такими FPV-дронами можна знищувати бойову техніку і живу силу російської орди. Традиційно знову й знову дякую платникам податків за сумлінне наповнення дохідної частини бюджету, за те, що дають нам можливість допомагати Силам оборони, а, отже, допомагати самим собі і нашим дітям”.

За словами Олександра Симчишина, з початку цього року міська громада передала вже 1650 FPV-дронів різної модифікації: “сімки”, “вісімки”, “десятки”, а також 170 квадрокоптерів: це DJI Mavic 3T, Dji Matrice M30T і ще DJI Mavic 3 Thermal DJI. Це хороша техніка і для розвідки, і для роботи зі скидами, ефективна вдень і вночі, бо оснащена тепловізором.

А днем раніше у бойові підрозділи з Хмельницької громади відправлено 11 DJI MAVIC 3T. Закупівля бюджетна, вартість — понад 2 млн 100 тис. грн.

Тетяна Руса

Back to top button