Чотири дні у польових умовах

 

У Хмельницькому “Молодіжний центр” та осередок Пласту — Національної скаутської організації влаштували дітям військово-патріотичний вишкіл “Іду на ви”. Він розпочався 19 серпня і триватиме до 22 числа.

Наметове містечко розбили на задньому дворі ДЮСШ №3. Організатори кажуть, хлопці та дівчата віком від 12 до 17 років, які до того не знали одне одного, у командах навчатимуться тактичній медицині, мінній безпеці, основам роботи з БПЛА. Влаштовуватимуть майстерки військовослужбовці з досвідом. Після детального інструктажу підлітків поділили на гуртки по шість осіб. Діти мають можливість подружитися, виконуючи спільні завдання, навчитися навичкам допомоги одне одному та виживання в польових умовах. Особливістю вишколу є проживання в наметах. Це дасть змогу поєднатися з природою, загартувати свій організм, навчитися пристосовуватися до складних умов.

Перший день був присвячений знайомству та командотворенню. На завершення дня всі учасники зібралися за вечерею, яку вони самостійно приготували на відкритому вогні. Вони співали, грали в інтерактивні ігри та ділилися першими враженнями. Цей день став початком для подальших випробувань та цікавих пригод.

За інформацією управління молоді та спорту Хмельницької міської ради

Back to top button