Чисте те місто, яке люблять мешканці

З 18 березня по 18 квітня у міській територіальній громаді триває місячник санітарного очищення та благоустрою території.

 Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Симчишин.

Весна пробуджує до життя першу зелень, кличе на городи та в сади і оголює всі “запаси” сміття та непотребу, накопичені за минулі осінь-зиму. Тому традиційно щовесни місячник оголошується з метою поліпшення санітарного стану міста Хмельницького та населених пунктів громади після зими.

Комунальні підприємства, установи та організації й підприємства інших форм власності зобовязані провести санітарне очищення та благоустрій прилеглих, закріплених за ними територій з вивезенням сміття на міський полігон твердих побутових відходів. Також під час проведення місячника належить виконати відновлювальні роботи в місцях порушення об’єктів благоустрою (проїжджі частини вулиць, тротуари, газони та зелені зони), підсіяти ділянки трави та висадити нові дерева та кущі.

Також міський голова доручив управлінню архітектури та містобудування рекомендувати розповсюджувачам зовнішньої реклами привести рекламні щити та інші носії у відповідність до вимог Закону України “Про рекламу”.

Комунальному підприємству “Міськсвітло”, Хмельницькому міському району електромереж, комунальному підприємству “Електротранс” необхідно очистити опори від оголошень та рекламоносіїв, на які відсутні дозвільні документи.

Старости старостинських округів зобов’язані організувати прибирання території населених пунктів у межах округу. Також голови комітетів самоорганізації населення в період місячника повинні організувати прибирання територій мікрорайонів Лезневе, Книжківці, Ружична, Гречани, а голови квартальних комітетів мають організувати прибирання у приватному секторі.

Важливо: в період проведення місячника ХКП “Спецкомунтранс” прийматиме сміття від комунальних підприємств на полігоні твердих побутових відходів безкоштовно.

Наталія Лісова

Back to top button