Депутати Хмельницької міськради внесли зміни до програм підтримки ЗСУ, виділивши додатково 84 мільйони гривень

За перше півріччя цього року на військові частини, які дислокуються на території Хмельницької громади, а також на підтримку родин Героїв, поранених та  полонених з місцевого бюджету  було виділено 398 мільйонів гривень. Окрім цього  впродовж 2023 року Хмельницький  на аукціонах двічі купував військові облігації, а це  ще одна можливість матеріально допомогти українському війську.  На їх придбання з бюджету громади було спрямовано 500 мільйонів гривень. Відтак, півроку кошти від цих цінних паперів підтримували  Збройні Cили України, а після погашення  облігацій,   бюджет Хмельницької громади   поповнився  32-ма  мільйонами гривень  – це відсотки від тіла боргу, які  громада   знову ж таки  спрямовуватиме на допомогу нашим армійцям.

28 липня, на  сесії Хмельницької міськради депутати внесли зміни до програм підтримки ЗСУ, виділивши додатково ще 84 мільйони гривень.  Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин.

«Ця сума покриває всі запити від керівництва військових частин. Ще 50 мільйонів гривень зарезервували і розподілимо у вересні», – зазначив очільник громади.

Євген Ковтун

Back to top button