Десять пташок від пані Ольги

Хмельничанка, дружина 31-річного військовослужбовця Богдана Мельника, який загинув 17 листопада 2023 року біля с. Кринки, виконуючи бойове завдання, купила 10 FPV-дронів для побратимів чоловіка, які захищають Україну на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Безпілотники Ольга Мельник передала БФ “Волонтери Поділля”, які доправлять їх на схід. “Сьогодні зібралася відправити 10 чудових птахів, які допоможуть нашим захисникам і захисницям. Це буде помста від мого чоловіка, який, незважаючи ні на що, пішов на війну та захищав до останнього свою країну, свою сім’ю, свою Батьківщину”, — сказала у короткому волонтерському відеосюжеті пані Ольга. А ось багато про себе розповідати не захотіла, бо героєм вважає його, свого коханого Богдана. Його великим бажанням була Перемога. Для цього у перші дні вторгнення пішов на фронт добровольцем. Служив старшим солдатом у 86-му батальйоні ТрО ЗСУ. А вперше став на захист України у 2014-ому. Тоді йому було всього 22 роки.

Визвольна війна народжує героїв — цю фразу чуємо постійно з початку повномасштабного вторгнення. Богдан Мельник не вважав себе героєм. Працював електромеханіком на ДП “Новатор”, захоплювався футболом, виступав за футзальну команду “Новатор” на чемпіонаті міста, був призером різноманітних змагань. Над усе любив свою сім’ю — дружину і двох їхніх діток. Та коли почався повномасштабний наступ рашистів, він з’явився в військкоматі 24 лютого серед перших добровольців. Дружина його розуміла, бо по-іншому її коханий не зміг би вчинити. А ось родичам Богдан пояснював: “Хто, як не ми? Ми будемо стояти до останнього, для того, щоб цю нечисть вигнати з нашої країни, з нашої землі”. Він залишився у спогадах друзів, однокласників, колег добрим товаришем, душею компанії, чудовим сім’янином.
І залишився в людських серцях Героєм, незламним і відданим. Під стать коханому виявилася і його чудова дружина. “Пані Ольга — це один з яскравих прикладів незламності та віри в нашу перемогу. Доєднатись до нищення ворога може кожен із нас!”, — зазначили волонтери благодійного фонду у соцмережах.
У День Героїв, який відзначатимемо 23 травня, кожен з нас може долучитись до вдячних слів і справ — допомоги донатами нашим незламним оборонцям.
Вікторія Катрич

Back to top button