Діти Героїв вирушили у Дрезден

Двадцятеро юних мешканців Хмельницької міської громади, чиї батьки загинули у війні з росією, зникли безвісти чи потрапили в полон, вирушили на відпочинок у Німеччину. Протягом 12 днів діти матимуть змогу відвідати туристичний Дрезден, побувати з екскурсіями в цікавих історичних місцях, музеях, відволіктися від сумних думок, доторкнутись до історії Німеччини, яка допомагає нам у боротьбі з ворогом.

Олена Барабаш-Тимофієва, головна спеціалістка відділу загальної середньої освіти департаменту освіти та науки ХМР, розповідає: “У дітей дуже насичена програма. Крім відвідин історичних місць, пам’яток архітектури, діти будуть сплавлятися на човнах, ходити в гори, їх чекають велопрогулянки, барбекю-пікніки. Один день діти проведуть на власний розсуд: матимуть можливість посидіти в кав’ярні, сфотографуватися в цікавому місці чи просто прогулятися містом”.

Юних відпочивальників супроводжуватимуть педагоги та лікар. Хмельницька міська рада оплатила проїзд, приймаюча сторона — харчування і проживання. Натомість діти беруть із собою кишенькові гроші на сувеніри.

Це вже не перша пізнавально-туристична поїздка, організована для дітей Героїв. Раніше діти відвідували Польщу, Чехію, Францію та інші країни.

Хмельницька громада вдячна німецькій стороні за надану можливість відпочинку й ментального відновлення юних хмельничан. Зважаючи на терористичний акт у дитячій лікарні “Охматдит” та ракетні обстріли населення мирних українських міст, які останнім часом активізували російські терористи, це неймовірно важлива підтримка для нашої громади й України загалом.

Гарної подорожі дітям!

Жанна Бойчук

Back to top button