Дні культури в старостинських округах

У Хмельницькій громаді триває культурно-просвітницька акція “День закладу культури в старостинських округах”, ініційована управлінням культури та туризму міської ради. Мета — знайомити мешканців сіл із діяльністю закладів культури, популяризувати українське мистецтво, народні традиції і залучати молодь до мистецького навчання.

У складі Хмельницької міської територіальної громади діють шість старостинських округів, а це 24 села зі своєю історією, укладом та культурними традиціями. Зберігати ці традиції та водночас розширювати простір культурно-мистецького спілкування важливо і для сіл, і для міста. Нещодавно у села двох старостинських округів: у Центр культури та дозвілля села Масівці (Богдановецький старостинський округ) та Копистинський НВК (Копистинський округ) завітали учні та педагоги хмельницьких мистецьких шкіл “Заріччя”, “Озерна” та школи іконопису “Нікош”.

Вихованці міських шкіл мистецтв представили глядачам концертну програму, в якій виконували сучасні та класичні твори на різних музичних інструментах, знайомили слухачів з короткою історією кожного з них. У концертах звучали композиції у виконанні дуетів бандуристів, гітаристів, акордеоністів, скрипалів та вокальні сольні номери. Щирі оплески усіх присутніх створили святкову та піднесену атмосферу, — йдеться в повідомлення департаменту культури та туризму міської ради. — Школа іконопису “Нікош” розгорнула виставку із проєкту “Відродження української ікони X-XX ст.”. Директорка закладу Юлія Неліна та заступниця директора Ольга Войтюк розповіли присутнім про школу іконопису та провели майстер-класи з розпису писанок. Під їх керівництвом усі охочі створили крашанки, а також взяли участь в інших тематичних майстер-класах, присвячених Великодню”.

Такі заходи об’єднують нас заради єдиної мети — популяризації мистецького простору, що сприяє обміну досвідом між закладами культури нашої територіальної громади та Хмельницької області загалом”, — зазначив начальник департаменту культури та туризму міської ради Артем Ромасюков.

Тетяна Слободянюк

Back to top button