“Дніпро TV” – Ігор Коломойський заробляє на війні? – Новини Дніпра

У той час, як політики і бізнесмени об’єдналися задля перемоги держави над агресією рф, окремі олігархи намагаються влаштувати власний бізнес. Ігор Коломойський, одіозний олігарх, за час війни жодного разу не з’явився на публіці. Виникає питання: чим так зайнятий колишній губернатор Дніпропетровщини?

Іван, водій маршрутного таксі: “Стоим в очереди. Вечером в большой очереди. С топливом проблемы”.

Олег, водій маршрутного таксі: “В конец дня очереди сумасшедшие, невозможно заправиться. Очень плохо”.

Дефіцит пального у Дніпрі, як і в Україні, впливає на пасажирські перевезення. Однак, міська влада намагається у будь-який спосіб допомогти перевізникам стабілізувати роботу.

Іван, водій маршрутного таксі: “С помощью Филатова у нас 25% убирается с топлива. То есть мы сейчас заправляем по 25 гривень 1 куб. Так он стоит 40 гривен, а мы заправляем по 25. Договор есть горсовета и предприятия”.

У той же час скандально відомий олігарх Ігор Коломойський, замість допомоги місту, вочевидь, реалізовує власні бізнес-схеми. Ще до змін у держрегулюванні ціни на пальне: на афільованих до власного бізнесу заправках олігарх встановлював завищені ціни.

«Приват» встановив роздрібні ціни, вищі від регульованих. Більша частина консолідованої мережі групи «Приват» підвищила ціни на бензин і дизельне пальне на 2 грн/л”.

Ігор Рейтерович, політолог: “Ця історія, вона дійсно достатньо відома. І навіть звичайні користувачі відзначали, що на певних типах заправок воно або дорожче коштує, або там є своя якась специфічна система отримання цього пального. Коментарів з цього приводу жодних не поступило. В той час, як власники інших станцій, мереж заправочних, вони офіційно неодноразово публічно зверталися, говорили про цю ситуацію, намагалися знайти вихід з ситуації”.

От вам і бенкет під час війни. “Укрнафта”, у якій Коломойський володіє часткою, продала компаніям з групи «Приват» скраплений газ за ціною вдвічі нижчою за ринкову. Дешевше купив – дорожче продав.
Торги проходили 27 квітня на біржі УМВБ. Так було реалізовано 14,1 тисяч тонн за ціною 28 тисяч гривень за тонну – на 395 мільйонів гривень. Ринкова ціна того дня була на рівні близько 50-52 тисячі грн за тонну.

Ігор Рейтерович, політолог: “Коломойський у цьому контексті — мабуть, єдиний великий бізнесмен, що може свідчити про те, що він все вирішив, про все домовився і йому немає сенсу щось коментувати. Тому що коли ти починаєш публічно коментувати – тобі починають задавати питання. Ти на них відповідаєш, а якщо в тебе проблем немає, ти їх якось кулуарно вирішив, тобі це публічне спілкування не потрібне. Тобі головне, щоб на це не звернули увагу і ти продовжив заробляти так, як ти заробляв раніше”.

Дніпру бензин Коломойського не потрібен, вважають водії. Втім, як і сам Валерійович. «Якщо не допомагаєш, то хоч не заважай», – така думка перевізників.

Іван, водій маршрутного таксі: “Коломойский есть Коломойский. Его надо отодвигать. По любому отодвигать. Я думаю, большинство людей будет согласны с этим”.

Джерело -> https://top-news.com.ua/mista/dnipro/igor-kolomojskyj-zaroblyaye-na-vijni-novyny-dnipra/

Back to top button